Airco bestellen in het najaar?  Een slim idee!

Nog even en het is weer zover… winter.  Waarschijnlijk staat een airco laten installeren momenteel niet zo hoog op het to-do-lijstje.  
Maar wist je dat je met een airco ook kan verwarmen?  Airco’s zijn dus niet alleen in de zomermaanden, maar ook in de wintermaanden in te zetten!  
En dit is niet het enige voordeel.  We zetten ze even op een rijtje:

§  Verwarmen

§  Besparen op stookkosten

§  Ventileren

§  Ontvochtigen

§  Lucht zuiveren

§  Vermijd lange wachttijden
           

EFFE TECHNISCH: VERWARMEN MET AIRCO’S, HOE WERKT DAT?

Airco's werken als een warmtepomp. Bij het koelen van een ruimte transporteren ze warmte van de ene plek naar de andere met behulp van een compressor en een koelmiddel. De te transporteren warmte wordt aan de binnenruimte onttrokken en aan de buitenlucht afgegeven.

Bij het verwarmen van een ruimte is de werking precies omgekeerd: dan wordt de warmte aan de buitenlucht onttrokken en juist aan de binnenruimte afgegeven. Bij het verwarmen wordt dus geen warmte geproduceerd. Er vindt enkel een warmtewisseling van buiten naar binnen plaats. Dit zorgt ervoor dat een airco die ook verwarmt doorgaans een erg hoog rendement heeft.

MET EEN AIRCO OP JE STOOKKOSTEN BESPAREN

Vaak is het zo dat er vooral in de wintermaanden veel wordt gestookt. Buiten is het koud en om een fijne temperatuur binnen te hebben, staat de kachel veel aan. Er is echter een alternatief waarmee je flink op je stookkosten kunt besparen: verwarmen met een lucht/lucht warmtepomp.

De meeste lucht/lucht warmtepompen zijn energiezuinig en beschikken allemaal minimaal over energielabel A. Ook systemen met een A+ en een A++ energielabelzijn al lang geen uitzondering meer. Een goed aircosysteem is zelfs veel energiezuiniger is dan een CV ketel. Dankzij het hoge rendement van de warmtepomp van de airco kan er dus ook energiezuinig worden verwarmd en kan je op een eenvoudige manier op je stookkosten besparen.

MET EEN AIRCO EEN RUIMTE VENTILEREN

Behalve voor een goede, aangename binnentemperatuur, zorgt het met airconditioning verwarmen ook voor een goede, gezonde ventilatie. Iedereen weet dat het belangrijk is de ruimtes in je huis goed te ventileren. Lang niet iedereen doet dat echter even graag ook in de winter. Je zet nu eenmaal niet graag een raam of deur open als het buiten heel koud is. Gelukkig beschikken de meeste nieuwere aircosystemen tegenwoordig over een ventileerfunctie, waarmee je een ruimte kunt ventileren zonder dat je per se een raam of deur open hoeft te zetten.

MET EEN AIRCO EEN RUIMTE ONTVOCHTIGEN

Met airconditioning wordt bovendien ’s winters het luchtvochtigheidsgehalte op peil gehouden. De meeste split unit airco´s die verkrijgbaar zijn, hebben ook een ontvochtigingsfunctie. Hoe minder vochtig de lucht in een ruimte is, hoe eenvoudiger het is om deze te verwarmen. Het kost dus ook minder energie om een ruimte op een aangename temperatuur te krijgen en jou minder geld. Je energierekening valt hierdoor immers stukken lager uit!

MET EEN AIRCO DE LUCHT ZUIVEREN

Een schone lucht in de winter? Ook daar zorgt een airconditioner voor. Airconditioningssystemen die zijn uitgerust met een luchtfilter kunnen de lucht in een ruimte namelijk ook zuiveren. Met een schone lucht verklein de kans dat er stofdeeltjes in de lucht rondzweven en creëer je een gezonder leef- en/of werkklimaat.

Let op! Een luchtfilter moet regelmatig schoongemaakt worden om optimaal te kunnen functioneren.

ONTLOOP DE RUSH OP AIRCO’S

De meeste mensen overwegen de installatie van een airco wanneer het warmer wordt.  Logisch!  Hierdoor ontstaat er jaarlijks een rush op airco’s van zodra het 1 of 2 dagen (te) warm geweest is.  Gevolg: lange wachttijden, prijzen die soms de hoogte in schieten, eventuele stockbreuken,…
In het najaar of de winter is het kalmer op de airco-markt wat maakt dat de installatie vlot kan verlopen.

OVERTUIGD? NEEM DAN SNEL CONTACT OP VOOR EEN OFFERTE OP MAAT!

Airco


Comfort Services Vandevoort bvba
Runkelen-Dorp 72,  3803 Sint-Truiden  | T 011 58 99 45
info@comfortservices.be |  www.comfortservices.be
BTW BE0840.543.897
Algemene voorwaarden

Comfortabel online gezet door www.doublegum.be